Hidroterápia és komplex fejlesztés babáknak, komplex hidroterápia gyermekeknek

 

19 éve foglalkozom halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott gyermekek fizio-és hidroterápiájával, 15 éve egészséges és mozgásfejlesztésre szoruló babák hidroterápiás fejlesztésével. Sokféle programot állítottam össze, az egészséges, de traumatikus módon született babák kezelésén át, a mozgásfejlődés megsegítésén túl, a sérült babák és gyermekek hosszú távú, komplex fejlesztő programjáig. A programba a szülők is bevonódnak, -melynek a sérült gyermekek fejlesztésében még komplexebb és fontosabb szerepe van-, ezért alakult a "Vízi csillag" program. Itt a szülőket is tanítjuk, miként tudják átmozgatni, ellazítani gyermekeiket, megkönnyítve a mozgást, pihenést, elősegítve a tudatos vízhez szoktatást, erősítve az önbizalmat, ősbizalmat, a szociális készségeket, elmélyítve és támogatva a szülővel való kapcsolatot....

 

1. A "Dolphinbaby program"

Relaxáló, vízhez szoktató foglalkozások, lazító, családi baba watsu órák

 

Családi, vízi órák

Itt mindkét szülő részt vehet az órán, sőt ezek a foglalkozások kifejezetten a családi együttlétre épülnek! Kicsiknek, nagyoknak egyaránt nagyon hasznos!

Ezen egyedülálló foglalkozások segítségével, a baba lazítási készségei, egyensúlya, koordinációja javíthatók, a szülővel való kapcsolat, a vízszeretet, ősbizalom erősödik! Emellett nagyon jól kezelhetők a baba szeparációs szorongásos félelmei, ill. az egyéb szorongásos időszakok (pl. bölcsibe, oviba való beszoktatás, tesó születése miatti féltékenység).

Örömteli, lazító, családi foglalkozás.

 

2. Egyéni, hidroterápiás foglalkozások babáknak és kisgyermekeknek;

 

- 2 hetes kortól; a baba születésélményeinek oldása

- Korai tartáshibák, mozgásfejlődési zavarok kezelése (pl. izomtónuszavarok, láb-, kar tartáshibái, gurulás, kúszás, mászás stb. késése vagy elmaradása stb.)

- Mozgás-és szenzomotoros fejlesztés 

- Kóros, ill. fennmaradt babakori reflexek leépítése speciális hidroterápiás gyakorlatokkal, bazális fejlesztés és vízhez szoktatás, úszás előkészítés (Felmérést követően, igény szerint, komplex terápiát végzünk pl. szárazföldi, baba tornával, kinesio tape kezeléssel együtt alkalmazzuk!)

3. Csoportos, "Baba-vízi csillag", hidroterápiás foglalkozások babáknak és kisgyermekeknek;

Komplex, mozgás-és szenzomotoros fejlesztés, vízhezszoktatás megkésett mozgásfejlődésű babáknak.

 

https://babafalva.hu/a-vizi-shiatsu-masszazs-szerepe-a-mozgasfejlesztesben/