Hidroterápia és komplex fejlesztés babáknak, komplex hidroterápia gyermekeknek

 

20 éve foglalkozom halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott gyermekek fizio-és hidroterápiájával, 15 éve egészséges és mozgásfejlesztésre szoruló babák hidroterápiás fejlesztésével. Sokféle programot állítottam össze, az egészséges, de traumatikus módon született babák kezelésén át, a mozgásfejlődés megsegítésén túl, a sérült babák és gyermekek hosszú távú, komplex fejlesztő programjáig. A programba a szülők is bevonódnak, -melynek a sérült gyermekek fejlesztésében még komplexebb és fontosabb szerepe van-, ezért alakult a "Vízi csillag" program. Itt a szülőket is tanítjuk, miként tudják átmozgatni, ellazítani gyermekeiket, megkönnyítve a mozgást, pihenést, elősegítve a tudatos vízhez szoktatást, erősítve az önbizalmat, ősbizalmat, a szociális készségeket, elmélyítve és támogatva a szülővel való kapcsolatot....

 

A "Dolphinbaby program"

Relaxáló, vízhez szoktató foglalkozások, lazító, családi baba hidroterápiás órák

 

1. Családi, vízi órák-egy család, együtt a vízben

Itt mindkét szülő részt vehet az órán, sőt ezek a foglalkozások kifejezetten a családi együttlétre épülnek! Kicsiknek, nagyoknak egyaránt nagyon hasznos!A szeparációs szorongásos időszakban és persze a kezdeteknél is nagyon szép, hasznos foglalkozás, mikor csak egymásra, a babáitok igényeire figyeltek..

Ezen egyedülálló foglalkozások segítségével, a baba lazítási készségei, egyensúlya, koordinációja javíthatók, a szülővel való kapcsolat, a vízszeretet, ősbizalom erősödik! Emellett nagyon jól kezelhetők a baba szeparációs szorongásos félelmei, ill. az egyéb szorongásos időszakok (pl. bölcsibe, oviba való beszoktatás, tesó születése miatti féltékenység), de a születési traumák is könnyedén oldódnak, megelőzve az ebből később adódó megannyi pszichés és fizikai problémát.

Örömteli, lazító, családi foglalkozás.

 

2. Egyéni, hidroterápiás foglalkozások babáknak és kisgyermekeknek;

 

- 2 hetes kortól; a baba születésélményeinek oldása

- Korai tartáshibák, mozgásfejlődési zavarok kezelése (pl. izomtónuszavarok, láb-, kar tartáshibái, gurulás, kúszás, mászás stb. késése vagy elmaradása stb.)

- Mozgás-és szenzomotoros fejlesztés 

- Kóros, ill. fennmaradt babakori reflexek leépítése speciális hidroterápiás gyakorlatokkal, bazális fejlesztés és vízhez szoktatás, úszás előkészítés (Felmérést követően, igény szerint, komplex terápiát végzünk pl. szárazföldi, baba tornával, kinesio tape kezeléssel együtt alkalmazzuk!) 

A gyermek a terapeutával úszik, de a szülő is részt vehet a foglalkozáson, hasznos fogásokat tanulhat.

3. Csoportos, "Baba-vízi csillag", hidroterápiás foglalkozások babáknak és kisgyermekeknek;

A vízi csillag program előkészítő kurzusa 3 hónapos kortól, óvodás korig.

Komplex, mozgás-és szenzomotoros fejlesztés, vízhezszoktatás megkésett mozgásfejlődésű babáknak.

 

https://babafalva.hu/a-vizi-shiatsu-masszazs-szerepe-a-mozgasfejlesztesben/