A Baba-Watsu

„A víz az élet alapja, a földi élet szülőhelye. A Baba- Watsu a legközelebbi egységélményre, a mama méhében átélt, védett, lebegő állapotra emlékezteti a babákat. „


 Baba-watsut, speciális képzettséggel rendelkező hidro-fizioterapeuták oktathatnak.

 

Mitől különleges a Baba-Watsu?

 

A Watsu a babáink számára is csodás élményt jelent.

A Baba-Watsu foglalkozások során a szülő csak a babájára figyel, az arcára, szemébe néz. A külvilág zajai feloldódnak, a szülő lassan átveszi a baba lélegzetvételének ritmusát, a mozdulatok egymásba olvadnak, ringatózunk, áramlunk, lebegünk.

A gyakorlatok a baba magzati élményeit idézik föl, megnyugtatva, ellazítva gyermekünket. Ahogy a papa-mama keze biztonsággal megtart, a langyos hullámok körülölelik, átmasszírozzák, körbesimítják az egész kis testet.

A kezelések során oldódnak a stresszek, feszültségek az izmokból, illetve az érzelmek területén is. Ezáltal az ősbizalom elmélyül, a szülő és gyermeke közti kapcsolat erősödik. Ha babánk hosszú vajúdás útján, császármetszéssel, vagy egyéb beavatkozással született, a születési traumák oldásában is segít a Baba- Watsu, mely a baba későbbi életére, testi-, lelki-, szellemi fejlődésére is hatással van.

Ugyanilyen hatékonyan tudjuk oldani vele a kis tesó születésekor felszínre törő féltékenységet, használhatjuk a család új egységének megteremtésére, az óvodai, iskolai stresszek, szeparációs szorongásos időszakok leküzdésére is. A piciknek teljesen más a tematika, mint a nagyobbaknak. Az egyéni órák mellett csoportos, baba-watsu foglalkozások is várják a régi és új, kis úszókat. A „Dolphinbaby” program keretein belül, pedig kifejezetten a mozgásfejlődést segítő, hidroterápiás tanfolyamok, ill. mindkét szülő részvételével, a gyermek vízi jártasságának és korának megfelelően, családi, lazító babauszi órák is indulnak.

Nagyszerű élmény akkor is, ha a baba valamiért hosszú ideig kimaradt a babaúszásból és szeretnék visszaszoktatni a vízhez, játékosan, saját ritmusában haladva segítjük újra a vizes közeggel való, örömteli kapcsolódást!

Tehát a baba-watsu abban is fontos szerepet játszik, hogy babánk megszeresse a vizes közeget, ugyanis a szülő nyugodt jelenléte, a langyos vízben való folyamatos, a baba ritmusához igazodó mozgás, elringatja, megnyugtatja a babákat. A gyerekek ezáltal később is előszeretettel fogják tudatosan is lazításra, feszültség elengedésre használni a vizet.

A víz minden érzékszerv felől hat, ezáltal a Baba-Watsu hullámzó mozdulatai sokoldalúan fejlesztik gyermekünket.

A Baba-Watsu gyakorlatai által fejlődik az egyensúly, a testtudat, a térérzékelés és mozgáskoordináció. Ezen képességek, érzékelési területek nélkülözhetetlenek a baba zavartalan testi és értelmi fejlődésében, így a Watsu pozitív hatást gyakorol a gyermek mozgásfejlődésére, ill. a későbbi tanulási zavarok kialakulásának megelőzésében is.

A víz simogatása megnyugtatja a babát, a mozgás, masszázs, tornagyakorlatok pedig átmozgatják a testet, stimulálják az immunrendszert és az idegrendszert.

 

Tanfolyamok folyamatosan indulnak! Ld.Tanfolyamok