Watsu kismamáknak

 

A watsu, vízi shiatsu masszázs, melyet Harold Dull alkotott meg 1980- ban. A módszer a közel testmeleg víz (34-35 °C ) általános, pozitív hatásait ötvözi a klasszikus mozgásterápia és a zen shiatsu (japán masszázstechnika) és relaxáció elemeivel. A gyakorlatok közben a terapeuta a kezelendő személyt a karjaiban tartja, lassú, folyamatosan áramló mozdulatokkal mozgatja át az egész testét. A terápia részét képezik a shiatsu masszázs nyújtási, illetve pontnyomásos technikái is.

A watsu baba kortól egészen idős korig ajánlható.

A watsu specilis ága a kismama watsu és a baba watsu.

A várandósság idején is nagyon hasznos ez a terápia. Segítségével könnyedén átmozgathatjuk a várandósság által megterhelt ízületeket, speciális masszázsfogásokkal enyhíthetünk a mozgsszervi panaszokon. A vízben való mozgás, lebegés pedig segíti a vénás visszaáramlást, vérkeringést, csökkenti az élettani lábduzzanatot.

 

Mély nyugalmat, boldogságot ad, segíti az önmagunkkal és babánkkal való kapcsolatot, relaxál és feltölt. A meleg vízben való lebegés, az Ősóceán élménnyel, a méhen belüli élettel is kapcsolatba hozható. Így újra átélhetjük ezt az éteri lebegést, amit mi is megtapasztaltunk magzatként, illetve, amit kisbabánk átélhet méhünk magzatvíz-tengerében lebegve...

A watsuról részletesen olvashatsz a Speciális terápiák címszó alatt!

Bejelentkezés;személyesen